Τι είναι το καταγραφικό και πώς ουσιαστικά μας βοηθάει.

Ως «καταγραφικό» ορίζουμε οποιαδήποτε συσκευή έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί προγραμματισμένες εγγραφές σε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό.

Σήμερα, δεν νοείται κάμερα ασφαλείας που να μην είναι διασυνδεδεμένη με καταγραφική συσκευή, απαλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη να υπάρχει μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό στην παρακολούθηση της ζωντανής ροής video που παρέχουν οι κάμερες ασφαλείας.

Κάνοντας ανασκόπηση στις εγγραφές του καταγραφικού για οποιαδήποτε ώρα και ημερομηνία επιθυμούμε, κατορθώνουμε να έχουμε ένα πλήρες και ευέλικτο σύστημα, το οποίο συνεισφέρει τα μέγιστα στη προσωπική μας ασφάλεια.

Μερικές από τις δυνατότητες των σύγχρονων καταγραφικών μεταξύ άλλων είναι να μπορούν να αναδιανέμουν την ζωντανή ροή video σε οποιαδήποτε απομακρυσμένη συσκευή όπως είναι το κινητό τηλέφωνο, οι υπολογιστές, τα tablet αρκεί να υπάρχει μόνιμη και σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο. Έτσι παρέχεται εποπτεία του χώρου που είναι εγκατεστημένες οι κάμερες και το καταγραφικό, από οποιοδήποτε σημείο πάνω στη Γή, αρκεί να υπάρχει σύνδεση internet.

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν, αλλά αποτελεί κομβικό σημείο σε όλα τα συστήματα ασφαλείας είναι ότι συνδυάζοντας κάμερες ασφαλείας και συναγερμό δημιουργείται ένα τείχος προστασίας που περιλαμβάνει την πρόληψη αλλά και την καταστολή του συμβάντος. Εφόσον ενεργοποιηθεί ο συναγερμός από μια ζώνη, ενημερώνεται αυτομάτως το καταγραφικό και «τραβάει» στιγμιαίες φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας, τις οποίες και αποστέλλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Έτσι με αυτό τον τρόπο έχουμε οπτική επαλήθευση του λόγου που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη μετάβαση στον υπό φύλαξη χώρο.

Comments are closed.